Bloggnorge.com // Tvenningspenning
Start blogg

Tvenningspenning

Fra feit til heit

12: Hvorfor enten eller?

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 27. oktober , 2019 kl. 07:15

Hoi alle sammen! (Hvor mange det enn er av dere….)

Så jeg sitter i skrivende stund i sofaen. Klokkestilling igjen hvilket betyr at jeg kommer til å være skakk i flere dager.

Hater dette her.. Gleder meg til det blir avskaffet! Tydelig tegn på at man er et vanedyr eller?

Så hva driver jeg med om dagen? Vel akkurat nå er det liksom enten trening eller jobb. Overdrivelse her altså.

Pr  nå er vi oppe i tre treninger i uka på innebandyen. Hvilket er helt perfekt, går man glipp av en er det liksom ikke krise. I tillegg har jeg og fremtidige mann dansing hver tirsdag. Hvilket er kjempegøy!

Vi går på kurs i «Grunnkurs Selskapsdans» hos Danseløvene. Her lærer vi Foxtrot, Vals, Swing og Tango. Instruktørene er kjempeflinke og forlovede har visst seg å være en veldig flink danser! Jeg derimot har visst meg som en person som ikke er flink til å la seg føre. Mulig det er derfor forlovede syns dette er gøy. For hver gang vi gjør noe feil er det stort sett jeg som ikke har hørt etter.

Dans er faktisk sykt slitsomt. Det krever mye muskler i bein og armer. Det som er veldig bra på kursene er dem går veldig grunnleggende igjen hvordan vise signaler om hva som skjer. Fort gjort å tenke at mannen bruker armene til å føre i flere selskapsdanser, men overraskende nok; signalene skal komme fra bein og knær. Armen er bare der som en ekstra støtte. Gøy at dem går så gjennom teknikkene, selv om man føler seg som tidenes dust når man bare står der og lener seg på hverandre. Kjempegøy! Ser ut som vi melder oss på videregående kurs til våren om det blir!

Ellers da så går det mye i innebandy. Mangler endel spillere på flere lag, så muligheten er stor for masse kamper, og det utnytter jeg jo selvfølgelig så godt som jeg kan. Tørr å påstå at teknikken bare blir bedre og bedre, så da mangler jeg bare på kondisen og farta. Kondisen blir bedre også:

Eller klokka er gal.. tenker jeg egentlig litt. Dog kondisen er blitt veldig mye bedre på kortere aktiviteter. Jeg har det jeg vil kalle 2-5 minutter kondis. Jeg er veldig god på korte intervaller. Lengre har jeg vel egentlig ikke testet om jeg skal være ærlig.. Hadde vært gøy å se det tallet der oppe på 45 i løpet av våren. Bare å pushe på. Man beveger seg vel ikke fremover i komfort-sonen eller?

Sååå… Med 3 innebandytreninger i uka, dansing og kamp. Rekker jeg styrketrening da?
Jeg prøver å få det til en-to ganger i uka. Har foreløpig hatt en runde med PT også prøver jeg å få til en i helga. Jeg elsker å være på treningsstudio lørdag eller søndagsmorgen/formiddag. Da er det nesten ikke folk der. Helt perfekt faktisk! Eller så tar jeg det på vei hjem fra jobb. Det jeg har gjort siste ukene er å prøve å kombinere kondisjon og styrke. Da har jeg to økter:

Pyramide; 10 min løping, to sett styrke, 8 min løping, to sett styrke, 6 min løping, to sett styrke, 6 min løping, to sett styrke, 4 min løping. I all løpingen prøver jeg å ligge på ca 80-90% av makspuls. 170-180 puls altså

4×4; 4 min løping (80-90% av makspuls), 3 min rask gange (60% av makspuls) begge disse to om en annen 4 ganger. Deretter kjører jeg styrke. Som oftest øvelser som er omvendte av hverandre (fks rygghev, leg raises) med 8-12 repetisjoner i 3 sett. 4-6 forskjellige øvelser.

Igår ble det 4×4 og rygghev/leg raises, roing/situps, utfall/knebøy. Bra økt!

Begge øktene kan også kjøres på ellipsemaskin om du er ute av løpingen. Jeg har fks slitt med et overtråkk siste ukene og da funker ellipsemaskin helt fjell!

Så… man kan løpe og trene så mye man vil, men in the end så er det inntaket som bestemmer. Og mitt har ikke vært bra. Jeg har lagt på meg noen kg siden i sommer. Grunnene til det er mange. Jeg har vel om jeg skal være dønn ærlig et litt for lidenskapelig forhold til mat, og jeg trøstespiser. Mer om det har jeg egentlig ikke tenkt å si så mye om, annet enn at jeg jobber med det.

Det er to setninger jeg prøver å innføre og som jeg prøver å tenke mye på.

Den ene er fra en podcast jeg sjekket ut:
«Don’t award yourself with food, you are not a dog»

og den andre var det en god kompis av meg som sa:
» Av og til så er mat bare bensin. Trenger ikke være godt, det kan også bare være påfyll»

Så får vi se om det funker i lengden!

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.