Bloggnorge.com // Tvenningspenning
Start blogg

Tvenningspenning

Fra feit til heit

5: Hvorfor vil jeg ned i vekt?

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 24. januar , 2019 kl. 07:16

En av de beste damene i verden satte ting litt på spissen imorges. Så jeg gikk veldig inn i meg selv for å tenke på; Hvorfor vil jeg dette? Hva motiverer meg egentlig til å gjøre dette?

Jeg tenker forøvrig og at det som motiverer deg også legger litt til grunne på om du vil lykkes eller ikke! Jeg leste gjennom noen artikler i går, jeg syns vitenskapen bak slanking og vektnedgang er veldig spennende.

Konklusjonene jeg har funnet ut er at dietter er kødd. Det funker aldri. Du går ned 20 kg, men hvor lang tid tar det før du har gått opp igjen når du begynner å spise normalt?

Små livsstilsendringer og å finne trening du liker tror jeg er veien å gå! Nå har jeg jo ikke gått ned fryktelig mye enda. 8 kg i minus siden jeg startet, men jeg har lært så sinnsykt mye på veien!

Så hvorfor vil jeg dette???

1: Helse

Jeg ligger per dags dato på mellom 38-39% i fettprosent. Jeg har vært 45% i fettprosent.

Utdrag fra teksten med tabellen i:

Blir fettmengden for stor, så er ikke det bra heller. Du overbelaster leddene og får lettere åreforkalkning fordi du bærer rundt på flere kilo og det sirkulerer mer fett i blodårene dine. Du produserer også for mange hormoner, enzymer og andre skadelige stoffer som belaster kroppen innenfra. 

Hvis fettprosenten er for høy, øker risikoen for å utvikle stort sett alle livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, type-2-diabetes, flere kreftformer, enkelte giktlidelser og mye annet. 

At BMI er litt på trynet å se på etterhvert som man danner seg litt muskelmasse det skal jeg være med på. Så en høy BMI trenger ikke si så veldig mye om tilstanden på kroppen din. Men, en høy fettprosent derimot! Det sier ganske mye. Da jeg lå på 45% hadde jeg 8 kg visceralfett. Altså 8 kg fett rundt mine indre organer. Det er IKKE BRA. For min del burde det helst ligge under 3 kg.

Nå skal det sies at jeg er mer heldig enn ganske mange da jeg lagrer veldig mye fett på beina og over rumpa. Det verste fettet er jo trossalt det man får rundt magen. Et annet triks for å se om du er i faresonen er å ta forholdet mellom det breiste over magen din og dele det på det breiste over baken. Er du under 0,8 her er du ikke i faresonen. Er du derimot over burde du ta noen grep.

Fettprosenten din kan du altså rett og slett ikke gjemme deg fra. Jeg er i følge det diagrammet over gått fra å være kraftig overvektig/fedme til å ha overvekt. Men jeg ønsker meg ned på normal fettprosent. Hvis jeg fortsetter å gå ned i fettprosent slik som nå, vil jeg når jeg når målet mitt på 78 kg (nå er jeg 87,1) være innenfor på  normal fettprosent. Jeg burde da ligge på en plass mellom 29-31% alt etter hvor mye muskler jeg legger på meg/mister.

Er du nysgjerrig på det med fettprosent kan du måle dette med en badevekt hjemme. Resultatene jeg har fått fra EVO og den vekta jeg har har vært ganske like (med rundt 1% forskjell). Jeg vet flere det også har stemt ganske godt på!

https://www.clasohlson.com/no/Beurer-BF-530-personvekt/44-2062

Her kan du legge inn informasjon om opptil åtte personer. Så du legger inn høyde, alder, aktivitetsnivå etc. Det er viktig at disse blir lagt inn rett, ellers vil svaret ditt være litt på jordet.

 

2: Idrettsprestasjoner

HAHAHHA mamma og pappa dette tror dere neppe dere aldri skulle høre. Jeg var et håpløst barn som hatet å røre seg! Jeg hatet det ganske intenst! Jeg har til og med spilt 2 sesonger med innebandy der jeg nesten bare stod i ro! Tenk det.. er det mulig å bli råtten i ræva liksom???

Jeg trivdes best med å lese bøker eller se tv når jeg var liten. Heldigvis likte jeg bøker og tv med litt innhold! Noen andre som var fan av Globus2 eller? #nerd…

Jeg likte å gå tur med bikkja/bikkjene og å gå i fjellet. Men det var liksom det. Samt at fjellkondisen min var elendig… Tro det eller ei, man må peise på og bli svett å ha det litt ubehagelig for at formen skal bedres! Så er det jo litt med det…. En halvtime gåing og en halvtime intervaller. Hva tror du forbrenner mest????

Uansett. Nå er jeg kommet dit at jeg kan helt fint løpe på mølla i ti min i strekk. Det er tungt men jeg dør ikke. Løping har blitt gøy! Faktisk. Iallefall intervaller. Det merkes så sykt på innebandybanen at jeg har begynt å bli i bedre form. Men selvfølgelig ligger jeg jo endel etter de andre når det kommer til kondis og fart enda… Men det skal komme! Jeg skal bli flink!

Og… intervaller KAN ALLE KLARE. Du får til 4×4! Tro meg. I tillegg tro meg på hvor jævelig motiverende det er å fulleføre en slik økt når du hele livet har hatt ræva kondis og blitt valgt sist i gymmen? (Gamle klassekamerater, jeg bebreider dere ikke! Ikke egentlig! Jeg var jævelig treig og dårlig og det er surt å tape!)

Mine idrettsprestasjoner kom senere i livet, men DÆVEN de har løftet seg siste årene! Jeg er faktisk nesten ikke til å kjenne igjen i sportslige settinger.

3: Utseende

Denne snakker kanskje egentlig for seg selv.. Men når jeg tenker over det så er den faktisk litt lengre ned på lista enn de andre to. Dette kan i utgangspunktet være fordi jeg syns jeg ser helt grei ut sånn som det er nå. Jeg er ikke stygg, selv om jeg innimellom føler meg stygg!

Det handler litt med det at jeg ønsker at alt arbeidet jeg har puttet ned i dette de siste årene, skal vises på utsiden også. Å slanke seg er ikke gøy. Det er tøft, det er drittung. Det krever selvkontroll, og er en kamp hver eneste dag. Noen dager er mindre kamp enn andre, og starten er alltid verst!

Jeg har alltid vært forfengelig. Kanskje noen gang med grense til det ekstreme. Jeg sminker meg hver dag! Dog det hender det bare er mascara noen dager. Jeg går ikke i trenings/slaskebukse på butikken. Den holdes innenfor disse fire veggene!

Det jeg egentlig ønsker meg utseendemessig er rett og slett at det skal bli enklere å kle seg! Faktisk… For nå er det veldig mye fokus på at alle plagg og sammensetninger skal få meg til å se tynnere ut. Og det slipper man liksom om alt er mer på plass. Jeg har fks bare svarte og mørke bukser. Nå har jo dette noe med fasongen min å gjøre også, men uansett.

Jeg gikk ned ganske mye i vekt da jeg var 14 år. Jeg gikk ned 16 kg fra august til november. Nå når jeg ser bilder av meg selv da, så var jeg ikke skrapet tynn. Utseendet passet liksom litt bedre med det jeg så for meg i hodet. Jeg var ikke størrelse small. Jeg vippet mellom medium og large. Jeg har akseptert at størrelse small aldri kommer til å bli meg. Jeg er for høy/brei i utgangspunktet.

 

Så er det jo selvfølgelig BK2020 da. Som jeg egentlig jobber hardest mot. Og det er grunner som motiverer meg der også.

  1. Jeg vil at det harde arbeidet jeg har gjort skal vises. Jeg vil at folk skal se på meg og tenke: Wow hun fikk det til.
  2. Jeg vil bli tatt seriøst med treningen min. Det er bare sånn i verden at om folk skal tro på at du er godt trent så må du se sånn ut. Det er ganske mange som tror jeg løper på banen bare for lek. Jeg trener nå 5 ganger i uka. Det er hobbyen min. Det er seriøst, jeg står på. Så ta meg seriøst for det! Ikke bare dra litt på smilet mens du i hodet ditt tenker at: Jaja..
    Jeg bruker 5/7 ettermiddager/formiddager på dette. Det er seriøst. Og jeg vil faktisk prate om prestasjonene mine.
  3. Jeg vil ikke at vekten min skal begrense valget av brudekjoler! Ja jeg skjønner jeg ikke vil kle alt mulig om 8 kg også. Men, jeg tror jeg vil kle mer om 8 kg enn jeg gjør nå. I tillegg har jeg lagt min elsk på endel smale modeller som blandt annet er litt smal over magen. Dette vil bli finere på om jeg fjerner bilringen min! I alle fall, slipper jeg å gå hele dagen å holde inn magen å engste meg over det!

Så, liten rant på morningen! Håper noen flere kanskje kjenner seg litt igjen her!

Her er et bilde av det svette trynet mitt fra mandag:

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.